Skip to main content

Voel je kiplekker in je vel

Voel je kiplekker in je vel met deze kippensoep. Deze heerlijke soep verhoogt je weerstand en geeft je een mooie gehydrateerde huid.

Lekkere kippensoep

Zelfgemaakte kippensoep, met de juiste ingrediënten heeft een geweldig hydraterend effect. Het bouillon van botten getrokken bevat zelfs collageen en proteïnen wat voor huidherstel en huidopbouw ook heel belangrijk is. Verwen jezelf en je huid dus regelmatig met een kop verse kippensoep. Voor optimaal effect moet de kippensoep een uur of drie staan en is het zelfs in te zetten bij opkomende griep.

Griep en verkoudheid

In de winter en bij griep en verkoudheid drink je bij voorkeur veel, liefst bronwater of gezuiverd water om je afvalstoffen af te voeren en om vochtverlies te voorkomen. Het is het beste om ook veel warme dranken en warm voedsel te nuttigen. Kippensoep met veel soorten groente (die je lang laat trekken) geven hun vitamines en helende mineralen af aan het water en helpen tegelijkertijd je huid hydrateren.

Hier vind je het kiplekkere recept:

Ingrediënten:

1 kilo borst van een soepkip (liefst biologisch) (of 1 kilo kipkarkas en 1 kippenbout)
2 stengels bleekselderij
1 winterpeen
1 bosje selderij en peterselie
2 uien
1 flinke prei
2 laurierblaadjes
2 tenen knoflook
peper en zout

Hak de kip in delen. Verwijder alleen de buitenste schil van de uien en hak die in vieren. Door een stuk schil mee te koken krijgt je bouillon een mooi bruine kleur. Snijd de wortel, bleekselderij en prei in stukken. Hak de selderij, peterselie en knoflook fijn. 

Zet een grote pan water op het vuur en doe de kip daarin. Zet de kip net onder water. Een centimer of vijf is voldoende. Laat de kip koken. In het begin kan het wat schuimen; dat schuim haal je eraf.

Doe de groenten bij de kippensoep en roer het geheel af en toe door. De soep moet rustig pruttelen. Minimaal drie, liefst vier uur pruttelen: je weet dan zeker dat de soepkip heerlijk mals is. 

Haal de kip eruit en verwijder de botten. Snijd de kip fijn en houd de kipdelen vervolgens apart. Haal de kippensoep door een vergiet. Je kunt het laatste vocht gewoon uit de groenten persen. Laat de gezeefde bouillon vervolgens zonder deksel inkoken tot twee derde. Bij het direct eten van je soep, kun je de kipdelen er weer bij doen. Wil je de bouillon later gebruiken, dan moet je hem afkoelen. Anders heb je kans op bacteriën.

 Zet daarvoor de hete pan in een met koud water gevulde gootsteen en roer flink door de kippensoep. Binnen tien minuten is je bouillon dan koel genoeg om te bewaren.  Om je kippensoep klaar te maken, verwarm je de kip weer op in de bouillon. Verdeel de kip over de borden en giet het vocht erover.  Gewoon kiplekker!

Deel dit artikel

Hallo, leuk dat je er bent. Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Chat met mij op WhatsApp
Close and go back to page