100% Beautyblog

Van kleine beautyfan naar anti-aging huidspecialist

Het begon allemaal bij ons in de keuken, mijn moeder lag in de tuinstoel heerlijk te genieten van de schoonheidsspecialiste en toen vroeg de schoonheidsspecialiste aan mij....

Of ik ook wat masker wilde? "Ja, natuurlijk" zei ik. Ik kreeg op beide handen een flinke klodder masker en ik voelde mij opeens mooi en een hele 'grote meid'. De interesse voor beauty was ontstaan. Nu zat ik er trouwens bij de kapper in onze keuken ook altijd bij om te kijken. Het was nog best moeilijk om te kiezen; wat wilde ik nou worden later.

Gecombineerde beroepsopleiding kapper/schoonheidsspecialiste

Gelukkig, er was ook een gecombineerde opleiding en vanaf mijn 16e jaar ben ik deze drie jarige beroepsopleiding gaan volgen. Het eerste jaar vijf dagen per week opleiding en in het tweede en derde jaar vier dagen per week in opleiding en daarnaast één dag per week stage. Eerst in de kapsalon en pas in het derde jaar werd het een stage in een schoonheidssalon. En oh boy wat vond ik dat direct leuk.

Ervaring - studie - visie

Een beetje mazzel heb ik ook gehad doordat er na mijn opleiding direct een vacature vrijkwam voor een gecombineerde functie van schoonheidsspecialist/kapper. Dit heb ik 1,5 jaar met veel plezier gedaan en toen was de tijd rijp om me helemaal toe te leggen op het beautyvak. Ik had ontdekt dat daar toch echt mijn hart lag.

Hierna heb ik bij twee andere schoonheidssalons ervaring opgedaan en met verschillende merken gewerkt. Hoe leuk de ervaring ook is om voor iemand te werken, je volgt dan de visie van het bedrijf waarvoor je werkt en kunt nog niet echt je eigen pad volgen. Op de leeftijd van 23 diende zich een geweldige kans aan om samen met mijn toenmalige collega de salon waar we werkten over te nemen. Dit hebben we vijftien geweldige jaren samen gedaan en dit bedrijf uitgebouwd naar een groot beauty instituut met meerdere werknemers.

Mijn eigen pad volgen

Wat heerlijk om dan je eigen pad te volgen en wat heb ik toen veel geleerd. De holistische visie ontstond langzaam en eigenlijk ook vanzelf doordat mijn gevoelige darmen mij constant met allerlei gezonde stromingen in contact bracht. Ik ben begonnen met orthomoleculaire voedingsleer, detoxleer, chinese huidanalyse, aromatherapie en vele (massage)technieken om het zelfhelend vermogen van het lichaam en de huid aan het werk te zetten. Want ik leerde al snel, hoe gezonder en stressvrijer je bent, én hoe schoner je darmen zijn hoe mooier je huid wordt en je huid kan gaan stralen.

Met het ouder worden onstond de interesse om de holistische visie uit te diepen meer richting de biologische huidverjonging. Hoe kun je er mooi en stralend uit blijven zien op een natuurlijk mogelijke manier. Het werd tijd om me nog meer te gaan specialiseren. De tijd was ook rijp om uit de drukke stad te verhuizen naar een groenere omgeving maar wel een omgeving waar mijn ideale klant woont. De vrouw die er mooi en jong uit wil blijven zien op natuurlijke wijze.

Naar het Gooi

Een verhuizing en een doorstart naar het Gooi, dat gebeurde inmiddels ruim tien jaar geleden. Heerlijk om weer opnieuw met een bussinesscoach te kijken waar mijn kracht ligt en te onderzoeken waar mijn toekomstige klanten behoefte aan hebben. In Laren vond ik toen een kleine praktijkruimte op de eerste verdieping en de officiële opening op 23 januari 2010 was een groot succes. Na drie jaar kwam toen de begane grond vrij en er was direct meer ruimte om me meer te specialiseren. 

Naast de mooie merken waar ik mee ben gaan werken kwam de SkinMaster opleiding op mijn pad. Ik leerde nog meer over alle processen die zich in de huid afspelen en welke technieken ik kon toepassen en combineren om het beste resultaat te behalen voor mijn klanten. En nog steeds volg ik alle ontwikkelingen op de voet en ben ik aan het studeren. Op dit moment volg ik zelfs de Sensi Therapie opleiding om gevoeligheden zoals o.a. onbewuste stress aan te pakken en zo het lichaam nog meer in zijn kracht te zetten, want je kent mijn slogan "een mooie huid komt van binnenuit"

Huizen Beemsterboerstraat 6 B

En zo belanden we bij de laatste paar jaar. 1 september 2018 kwam er een mooie praktijkruimte in Huizen vrij en is 100% Beauty verhuisd naar de Beemsterboerstraat. Wat heerlijk om ruimte en licht om je heen te hebben en geen buren meer om rekening mee te houden. Elke dag weer voelt als een feestje om in deze ruimte mijn fijne klanten te mogen ontvangen.

Dat brengt ons bij vandaag..... 100% Beauty bestaat 10 jaar. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen die jullie, mijn klanten, in mij hebben. Ik ben ontzettend trots op mezelf en wat ik bereikt heb met 100% Beauty en dat vier ik graag met jullie op zaterdag 25 januari. 
Ik hoop dan met jou te proosten! 

Deel dit artikel

Contact info

100% Beauty
Beemsterboerstraat 6 b
1271SE Huizen

Tel: 06 22000022
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kvk : 32159277
BTW nr.: NL001984456B94

Openingstijden

Dinsdag 12:30 - 21.00
Woensdag 9.00 - 16.00
Donderdag 11:00 - 18.00
Vrijdag 9:00 - 17.00
Zaterdag 9:00 - 15:00 (2 x p.m.)

Advies service uur:
Dinsdag & donderdag 12:30-13:30

Nieuwsbrief aanmelding

Voor tips & tricks voor een mooie jonge huid van binnenuit
Ik ga akkoord met Gebruiksvoorwaarden
Copyright @ 100% Beauty

Hallo, leuk dat je er bent. Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Chat met mij op WhatsApp
Close and go back to page