Skip to main content

Elke klant die ik nu spreek is super blij dat ze weer in de salon mogen komen. En iedereen heeft het over die craquelé lijntjes op de wangen en rond de ogen die opeens wel heel erg zichtbaar zijn geworden.

Een vochtarme huid

Die craquele lijntjes hebben te maken met een vochtgebrek in de huid. Met alle Corona stress, koude buiten en verwarming binnen en hun favo behandeling die even niet door kon gaan, vindt ik dat eigenlijk wel heel logisch om te horen. Tijd om de huid extra te ondersteunen. Dat doen we  van buitenaf, maar ook van binnenuit! Een goed werkzaam hyaluron serum, een hydraterende oogverzorging en misschien kun je jouw omega supplement even tijdelijk verhogen. Wanneer je jouw lichaam wat meer beschermende olie aanbiedt, kun je beter het vocht in de huid vast houden.

Ken je kippensoep voor je huid al?

Maar hoe makkelijk is het, als je ook meer water gaat drinken? En vindt je het drinken van water lastig, denk dan aan kruidenthee of maak heerlijk soep. Vers getrokkenm soep is ook nog eens heel erg goed voor je collageen gehalte. Zelfgemaakte kippensoep heeft een geweldig hydraterend effect. Verwen jezelf en je huid dus regelmatig met een kop verse kippensoep. Voor optimaal effect moet de kippensoep een uur of 3 pruttelen en is het zelfs in te zetten bij opkomende griep.

 Griep en verkoudheid

In de winter en bij griep en verkoudheid drink je bij voorkeur veel, liefst bronwater of gezuiverd water om je afvalstoffen af te voeren en om vochtverlies te voorkomen. Het is het beste om ook veel warme dranken en warm voedsel te nuttigen. Kippensoep met veel soorten groente (die je lang laat trekken) geven hun vitamines en helende mineralen af aan het water en helpen tegelijkertijd je huid hydrateren.

 Het Kippensoep recept

Ingrediënten:

1 kilo borst van een soepkip (liefst biologisch) of karkassen van kippen (vraag bij je slager)

2 stengels bleekselderij

1 winterpeen

1 bosje selderij en peterselie

2 uien

1 flinke prei

2 laurierblaadjes

2 tenen knoflook

peper en zout

  Hoe maak je de soep

Hak de kip in delen. Verwijder alleen de buitenste schil van de uien en hak die in vieren. Door een stuk schil mee te koken krijgt je bouillon een mooi bruine kleur. Snijd de wortel, bleekselderij en prei in stukken. Hak de selderij, peterselie en knoflook fijn. Zet een grote pan water op het vuur en doe de kip daarin. Zet de kip net onder water. Een centimer of vijf is voldoende. Laat de kip koken. In het begin kan het wat schuimen; dat schuim haal je eraf.

Doe de groenten bij de kippensoep en roer het geheel af en toe door. De soep moet rustig pruttelen. Minimaal drie, liefst vier uur pruttelen: je weet dan zeker dat de soepkip heerlijk mals is. Haal de kip eruit en verwijder de botten. Snijd de kip fijn en houd de kipdelen vervolgens apart.

Haal de kippensoep door een vergiet. Je kunt het laatste vocht gewoon uit de groenten persen. Laat de gezeefde bouillon vervolgens zonder deksel inkoken tot twee derde. Bij het direct eten van je soep, kun je de kipdelen er weer bij doen. Wil je de bouillon later gebruiken, dan moet je hem afkoelen. Anders heb je kans op bacteriën. 

Zet daarvoor de hete pan in een met koud water gevulde gootsteen en roer flink door de kippensoep. Binnen tien minuten is je bouillon dan koel genoeg om te bewaren.  Om je kippensoep klaar te maken, verwarm je de kip weer op in de bouillon. Verdeel de kip over de borden en giet het vocht erover. Lekker en perfect om je huid te hydrateren en een prima manier om je weerstand te verhogen.

Deel dit artikel

Hallo, leuk dat je er bent. Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Chat met mij op WhatsApp
Close and go back to page