Skip to main content

Bekijk de huid eens als een huis

Een huis heeft net als een huid drie lagen. Fundament, woonhuis en dak. Elke laag heeft zijn eigen specifieke functie en vereist onderhoud. Voor de huid is dat eigenlijk net zo. Laviesage nutricosmetics richt zich op onderhoud van binnenuit en verzorgt en voedt alle drie de huidlagen.

De onderste huidlaag: ons bindweefsel

Het huis heeft een fundament van waaruit gas, electra en water wordt aangevoerd. Deze laag kun je vergelijken met ons bindweefsel, het fundament van onze huid. Deze laag bestaat uit vetcellen en bindweefselvezels, die de huid verbinden aan de dieper gelegen spieren. Het zorgt voor stevigheid & strakheid en zorgt voor de aanvoer van voedingstoffen voor de middelste huidlaag.

De middelste laag: onze lederhuid

Het middelste gedeelte van het huis waar we wonen en leven kun je zien als onze lederhuid. Daar zitten de levende cellen met energiecentrales die van de aangeleverde voedingstoffen huid maken. Deze middelste laag is verantwoordelijk voor het volume, de elasticiteit, de hydratatie en de levendigheid van de huid.

De bovenste laag: opperhuid

Het bovenste gedeelte van het huis is het dak en beschermt ons tegen invloeden van buitenaf zoals zon, regen en sneeuw. Bij de huid liggen de dode huidcellen ook als een soort dakpannetjes over elkaar met daartussen de beschermende huidvetten. Hoe mooier deze huidlaag gesloten is en hoe meer huidvetten er aanwezig zijn, hoe beter de huidbarrière is. Vochtverlies (droge huid) wordt voorkomen en we zijn beschermd tegen infecties van buitenaf maar ook verwarming, UV licht en bijvoorbeeld chemische stoffen.

Deel dit artikel

Hallo, leuk dat je er bent. Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Chat met mij op WhatsApp
Close and go back to page